Tankefelt­terapi

Tankefelt­terapi

Tankefelt­terapi

Tankefeltterapi er udviklet af klinisk psykolog Roger Callahan.
Metoden er en særdeles effektiv og smertefri metode til hurtig afklaring af mange problemstillinger, også af dyb karaktér. Metoden er med til at fremkalde det, som klienten oftest allerede ved, men ikke er bevidst om.

TFT er, kort fortalt, sammensat af en kombination af elementer fra den kinesiske akupunktur og vestens samtaleterapi. Behandlingen består i at bruge den mere end 5000 år gamle viden om kroppens meridian energisystem (kendt fra bla. Akupunktur og zoneterapi), sammen med viden fra psykokinesiologien, almindelig kendt psykologi og coaching.

Rent praktisk foregår TFT ved at jeg banker rytmisk på specifikke punkter på dine hænder, overkrop og i ansigtet. Du sidder i en stol fuldt påklædt og jeg spørger ind til problematikken og arbejder ud fra en skala, som mål for graden af ubehag, fra 0 til 10. Der afsluttes med en hjerneafbalancering ved hjælp af guidede øjenbevægelser og aktivering af højre og venstre hjernehalvdel.

TFT er en videnskabelig bevist terapiform, som i de fleste tilfælde viser sin effektivitet når det drejer sig om forskellige former for:

  • Psykologisk/­følelsesmæssig og fysisk ubehag
  • Traumer og smerte­behandling
  • Fobier og nervøsitet, inklusiv præstationsangst og flyskræk
  • Angst
  • Stress
  • Indlæringsvanskeligheder og ordblindhed
  • PTSD

Mange oplever at selv langvarige behandlingsforløb i traditionelle terapiformer viser sig at være uden effekt. Man har måske opnået en dyb forståelse af problemet og den bagvedliggende årsag.

Problemet er bare at kroppen stadig gemmer på en ubevidst refleks i sin cellehukommelse, der gør at når man trigges, så vender ubehaget tilbage. Det er derfor nødvendigt at tænke i krop/tanke/følelse som en HELHED, når man behandler psykiske og fysiske problematikker og det er her tankefeltterapi (TFT) og emotionel frihedsteknik (EFT) kommer ind billedet.
EFT fungerer på samme måde som TFT, men denne metode kan du selv lære og bruge på dig selv. Det foregår ved at vi tapper punkterne med sætninger som opløser traumet og efterfølgende tapper nye og positive overbevisninger på plads.

Et almindeligt TFT forløb er 5 gange 1 time, så vil langt de fleste af overnævnte problemstillinger være løst. Der kan dog være tilfælde som kræver flere sessioner, heriblandt PTSD.